Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zimno, deszczowo i wietrznie? Oto coś, co po powrocie do domu na pewno Cię rozgrzeje. Barszcz biały WINIARY z pieczoną marchewką i pietruszką to lżejsza i ciekawa odmiana klasycznego śląskiego żuru z jajkiem i białą kiełbasą. Pieczone z miodem i oliwą warzywa korzeniowe pełnią tutaj rolę sycącej "wkładki", a Barszcz biały WINIARY gotuje się właściwie sam. Do zupy, na drugie danie, możesz przygotować kluski śląskie z sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY. Mniam!
Marchewki i pietruszki przekrój wzdłuż̇ na ćwiartki.
Posyp je solą, pieprzem i ewentualnie ziołami, jakie lubisz.
Wymieszaj z oliwą i miodem w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.
Piecz warzywa przez ok. 20 minut – w tym czasie raz przemieszaj, po ok. 10 min.
Barszcz biały WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Podawaj zupę z upieczonymi warzywami.